واژههای کلیدی: صلبیه، قرنیه، زلالیه، زجاجیه، کراتوکنژکتیویت، پروپیونی باکتریوم آکنه، مشیمیه، عنبیه، اتومایکوزیس، گوش شناگران، سودوموناس پوتیدا، سودوموناس مونتیلی، سودوموناس فلورسنس، سودوموناس آئروژینوزا، پیوسیانین، پیگمان سبز آبی، سینوزیت
آشنایی با بخشهای مختلف کتاب میکروبشناسی تشخیصی خانم هما فروهش تهرانی - بخش چهارم
۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ آذر
18:5
|
saremlab
نظرات :
1
فصل چهارم: مننژیت و سایر عفونتهای سیستم عصبی مرکزی
آناتومی: شاید تا کنون بارها و بارها نمونه CSF را در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار داده باشید. اما آیا تا کنون به روند شکلگیری مایع مغزی نخاعی و نیز چگونگی به گردش در آمدن آن در لا به لای پوششها و فضاهای سیستم عصبی مرکزی فکر کردهاید؟ در این فصل از کتاب با نمونه CSF و مسیرهای ایجاد عفونت در آن بیشتر آشنا میشوید.
مننژیت و انواع آن: عفونت در فضای زیر عنکبوتیه یا سراسر لپتومننژ را مننژیت مینامند که میتواند چرکی یا غیر چرکی باشد. عوامل عفونی مسبب مننژیت بر حسب سن متفاوت میباشند و این کتاب شما را در شناسایی ارگانیسمهای مسبب عفونت سیستم عصبی مرکزی و تغییرات بهوجود آمده در CSF بیشتر آشنا میکند.
تشخیص آزمایشگاهی عفونتهای سیستم عصبی مرکزی: در این کتاب با شیوه صحیح جمعآوری و انتقال مایع مغزی نخاعی و نیز چگونگی کشت استاندارد و تهیه گسترش و بررسی لامهای رنگامیزی شده CSFآشنا میشوید.
آیا میدانید جهت بررسیهای میکروبشناسی CSF هرگز نباید آن را حتی برای مدتی کوتاه داخل یخچال گذاشت و اگر امکان اقدام فوری نباشد باید نمونه را در دمای اتاق یا در 35 درجه سانتیگراد نگهداری نمود؟
آیا میدانید با دستگاه سیتو سانتریفیوژ میتوان حجمهای کم مایعاتی همچون CSF را جهت تهیه لام بهمنظور رنگامیزی، تا 1000 برابر تغلیظ نمود؟
آیا میدانید ارگانیسمهای عامل مننژیت در نوزادان متفاوت از آنهایی هستند که سایر گروههای سنی را درگیر میکنند و بسیاری از آنها (استرپتوکوکوس آگالاکتیه، باسیلهای گرم منفی و لیستریا مونوسایتوژنز) هنگام عبور نوزاد از کانال زایمان مادر کسب میگردند؟
آیا میدانید ؟؟؟
برای مشاهده مشخصات کتاب به آدرس http://phasco.com/BScottPage.aspx مراجعه نمایید.
واژههای کلیدی: مننژیت، مایع مغزی نخاعی، انسفالیت، مننگو انسفالیت، انتروباکتر ساکازاکی، هموفیلوس انفلوانزه، پنموکوک، نایسریا مننژیتیدیس، سیتوسانتریفیوژ، کریپتوکوکوس نئوفورمنس، رنگامیزی جوهر هندی، CSF، CNS
آشنایی با بخشهای مختلف کتاب میکروبشناسی تشخیصی خانم هما فروهش تهرانی - بخش سوم
۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ آذر
20:38
|
saremlab
نظرات :
1
فصل سوم: عفونت دستگاه تنفسی فوقانی
عفونتهای مرتبط با دستگاه تنفسی فوقانی: در این فصل با انواع عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی از قبیل لارنژیت (التهاب حنجره)، لارنگو تراکئو برونشیت (التهاب توأم حنجره، نای و برونش)، التهاب اپیگلوت، فارنژیت، التهاب لوزه و آبسههای اطراف آن و نیز التهاب غشای مخاطی بینی آشنا میشوید.
عفونتهای مرتبط با حفره دهانی و گردن: این فصل از کتاب همچنین به بحث پیرامون التهاب مخاط دهان، برفک، عفونت اطراف دندانها، عفونت غدد بزاقی و نیز عفونت ناحیه گردن میپردازد.
آیا میدانید امروزه چه روشهایی برای تشخیص سریع استرپتوکوکهای گروه A وجود دارد که میتواند جایگزین کشت باشد؟
آیا میدانید چگونه میتوان از مجرای ریشه دندان نمونهگیری نمود بدون آنکه نمونه مورد نظر با فلور نرمال دهان آلوده گردد؟
آیا میدانید ؟؟؟
برای مشاهده مشخصات کتاب به آدرس http://phasco.com/BScottPage.aspx مراجعه نمایید.
واژههای کلیدی: DNA تک زنجیرهای، real-time PCR، برونشیت، برفک دهان، رینیت، فارنژیت، لارنژیت، استرپتوکوکوس پایوژنز، اپیگلوت، کاندیدا آلبیکنس